Trondheim Symfoniorkester & Opera (TSO) har som del av Talent Trondheim opprettet en talentsatsing innen operafaget.

Målet er å gi viderekommende studenter, unge sangere og andre som vil arbeide med opera erfaring og mulighet til ytterligere utvikling og økte karrieremuligheter gjennom masterclasser, kurs og erfaring med fullsceniske operaproduksjoner.

TSO har inngått et samarbeid med Akademia Muzyczna i Lodz i Polen. Musikkakademiet i Lodz er en del av sammenslutningen European Opera Academy bestående av et antall operaakademier og -skoler i Europa.

Gjennom samarbeidet med Akademia Muzyczna inviteres nå sangstudenter og unge norske sangere på vei inn i sangkarrieren til å delta i en fullscenisk oppsetning av Haydns opera Il mondo della luna.

Prøvesang

Prøvesang finner sted i Oslo 12. november og Trondheim 13. november.
Søknadsfrist er 1. november kl. 14:00.
Aldersgrense er 32 år.

Roller:

  • Buonafede – bass
  • Clarice – sopran
  • Flaminia – sopran
  • Ecclitico – tenor
  • Ernesto – baryton
  • Cecco – tenor
  • Lisetta – sopran/mezzosopran

Produksjonsperioden med workshops, prøver og forestillinger er planlagt 18. februar – 6. april 2022 i Lodz, Polen og 8. – 17. juni 2022 i Trondheim. Det er planlagt fire forestillinger i Polen og to i Trondheim, med et polsk og et norsk cast på begge steder. Justering av planene kan forekomme. Agenter og operasjefer vil inviteres til forestillingene.

Til prøvesangen forberedes én arie fra Il mondo della luna og èn fritt valgt operaarie.

Ved påmelding må det sendes med CV i PDF-format og et lyd- og/eller videoopptak av nyere dato. Dette danner grunnlag for en første vurdering av kandidatene. Aktuelle kandidater inviteres til prøvesangen. Vi stiller med akkompagnatør til prøvesangen. Utgifter til reise dekkes ikke.

Søknad og eventuelle spørsmål sendes til Frank Runar Gansmo, frankrunar@tso.no