Tre internasjonale fiolintalenter sto på scenen med Trondheim Symfoniorkester & Opera. Til slutt var det Yukari Ohno (26) fra Japan som stakk av med seieren etter en tøff konkurranse. Vi gratulerer!

Første plass: Yukari Ohno (26) fra Japan
Premie: 160 000 NOK
Solistengasjement med Trondheim Symfoniorkester & Opera
En konsert i Bergen i samarbeid med The International Edvard Grieg Piano Competition.
Karrierekonsultasjon med Andrew Ousley, grunnlegger av Unison Media.

Andre plass: Karen Su (23) fra USA
Premie: 50 000 NOK

Tredje plass: Marie Helling (16) fra Tyskland/Polen
Premie: 25 000 NOK

Om vinneren

Yukari Ohno (1995) begynte å spille fiolin da hun var 2 år. Hun har vunnet priser i internasjonale konkurranser, inkludert Valsesia Musica i Italia, Vasco Abadijev i Bulgaria, International Queen Sharlotte Violin Competition i Tyskland, International Competition for Young Violinists in Honor of Karol Lipinski and Hendryk Wienlawski i Polen, i tillegg til nasjonale konkurranser i Japan.
Hun har vært solist med flere orkestre i Japan. I Wien har hun vært solist og spilt kammerkonserter i Wiener Muisikverein, Stephansdom, Muth og Mozarthaus. Hun gikk ut fra Toho Gakuen Music High School i Tokyo med toppkarakterer, og hun har fullført Solist Diplome Course ved Toho Gakuen College Music Department under professor Akiko Tatsumi. Nå studerer hun ved Music and Arts University i Wien under professor Boris Kuschnir.


Om juryen

Juryleder for konkurransen 2021 er Julian Rachlin, en anerkjent fiolinist og dirigent, som samtidig med sin internasjonale karriere har en sterk dedikasjon for å utdanne og støtte unge talenter. Rachlin er en av de mest spennende og respekterte musikerne i vår tid. Han har hatt en fremtredende rolle innenfor scenekunst siden han var tretten år gammel, og har i løpet av de siste tre tiår befestet sin posisjon som en av verdens fremste klassiske fiolinister. Han har også markert seg internasjonalt som plateartist, kammermusiker og kunstnerisk leder. Rachlin underviser ved Music and Arts University of Vienna.

Øvrige jurymedlemmer:
Eldbjørg Hemsing (Norge)
Arvid Engegård (Norge)
David Pickard (Storbritannia)
Sophia Jaffé (Tyskland)
Tanja Dorn (Tyskland)
Kyung Sun Lee (Sør-Korea)

Prinsesse Astrid, fru Ferner, er konkurransen og TSO sin høye beskytter.

Helt siden 1956 har Prinsessen vært en viktig ambassadør for Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris. Hvert annet år bringer Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris det ypperste fra verdens klassiske musikkliv til Norge og Trondheim. TSO er arrangør og vertskap.

Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris ble etablert i 1953 av TSOs tidligere sjefdirigent Finn Audun Oftedal, og er den lengstlevende musikkonkurransen i Norge. Målet var å etablere en arena hvor unge norske musikktalenter fikk muligheten til å vise seg frem. Senere har konkurransen blitt internasjonal og flere prisvinnere er blitt ettertraktede musikere og solister i inn- og utland.

Digital konsert

Konserten ble sendt direkte både i Norge og internasjonalt. Du vil få muligheten til å se hele konserten i opptak på TSO Play i løpet av fredag 19. november.