Trondheim Symfoniorkester

Voi Voi Foredragsholdere og kulturelle innslag

Bla nedover for å få vite litt mer om foredragsholdere og kulturelle innslag under Voi Voi festivalen 29. januar 2018. Det hele foregår kl.10-17 ved Hotel Royal Garden!


FOREDRAGSHOLDERE

Astrid-KVADRAT.jpg#asset:3415

Astrid Nøklebye Heiberg
Tidligere leder av Statens Seniorråd. Lege, spesialist i psykiatri, professor ved Universitetet i Oslo. Høyrepolitiker. Har vært president i Røde Kors nasjonalt og internasjonalt. En rekke andre verv – bl.a. som statssekretær og statsråd. Hun var statssekretær for Bent Høie i Helse- og omsorgsdepartementet i tidsrommet 2013 til 2016.


Tor-Holm-KVADRAT.jpg#asset:3416

Tor Holm
Har jobbet ved Norsk Institutt for Sykehusforskning – SINTEF, Stokmarknes Sykehus, Trondheim og Omegn Boligbyggelag (TOBB) og Lukas Stiftelsen.


Aksel-Fugelli-KVADRAT.jpg#asset:3417

Aksel Fugelli
Aksel Fugelli er en norsk romanforfatter. Han vokste opp i Lofoten og i Finnmark, bodde som voksen femten år i Brasil og bosatte seg i Bergen etter å ha vendt tilbake til Norge. I 2014 ga han ut bok om sin far, legen og professoren Per Fugelli.


Tom-Hanssen-KVADRAT.jpg#asset:3418

Tom Hanssen
Tom Hanssen er seksjonsleder i Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Tom vil snakke om varsling (113-app), symptomer på hjerneslag, etc.


Marvin-Wiseth-KVADRAT.jpg#asset:3419

Marvin Wiseth
Trondheimspatriot, næringslivsmann, forfatter og en god historieforteller med en stor beundring for Winston Churchill. Samfunnsengasjert og opptatt av god helse- og folkeskikk. Tidligere ordfører i Trondheim.


ROald-Bergstrøm-KVADRAT.jpg#asset:3420

Roald Bergstrøm
Seniorrådgiver TFOU - Trøndelag Forskning og Utvikling. Nå for tiden virksom som selvstendig konsulent. Utdannet husbyggingsingeniør fra Ingeniørhøyskole og som sivilarkitekt fra NTNU (Tidligere NTH). Fra 1994 ansatt som IKT-sjef på sykehus, og har dermed lang erfaring med helseteknologi i ulike jobber, bl.a. som seniorrådgiver og prosjektleder i Helsedirektoratet.


Margaret-Skjelbred-KVADRAT.jpg#asset:3421

Margaret Skjelbred
Margaret Skjelbred er utdannet psykiatrisk sykelpeier. I 1983 debuterte hun litterært med diktsamlingen Det er aleine du er. Hun har utgitt diktsamlinger, romaner og barnebøker. Hun har også vært kåsør og laget radioprogrammer basert på barnebøkene for NRK. Skjelbred har arbeidet heltid som forfatter siden 1990, og fikk i 2004 et gjennombrudd hos publikum med romanen Gulldronning, perledronning. Forfatterskapet har innbrakt henne flere priser. Hun er gift med Ottar Hellevik.


Ottar-Hellevik-KVADRAT.jpg#asset:3422

Ottar Hellevik
Ottar Hellevik er gift med Margaret Skjelbred. Han er en norsk samfunnsforsker og statistiker. Han har vært professor ved institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo siden 1986. Han er også forskningsleder ved Synovate (tidligere MMI). Han har særlig forsket på meningsmålinger og samfunnsvitenskapelig metode.


Audun-Myskja-KVADRAT.jpg#asset:3423

Audun Myskja
Audun Myskja er overlege og spesialist i allmennmedisin, og har en doktorgrad i bruken av musikk i eldreomsorgen. Han driver Senter for livshjelp sammen med sin kone Reidun Myskja, et tverrfaglig prosjekt som legger vekt på hjelp til selvhjelp. Audun Myskja holder en rekke kurs og foredrag i inn- og utland og har vunnet flere priser, blant annet Den norske legeforeningens Kvalitetspris.KULTURELLE INNSLAG

Golden-Age-KVADRAT.jpg#asset:3424

Golden Age
"Senior" og "hiphop" er to ord som de færreste tror hører sammen, men byens kuleste seniorer i dansegruppen GOLDEN AGE motbeviser dette hver eneste uke når de øver inn nye hiphop-dansetrinn. GOLDEN AGE sprer med sine autentiske antrekk og sin genuine hiphop-attityde ren glede blant byens borgere som Trondheims (kanskje attpåtil Norges) første seniorhiphop-konstellasjon noensinne.


Kruttrøyk-og-Kamfer-KVADRAT.jpg#asset:3425

Kruttrøyk og Kamfer
Anne-Grethe Nyhaug og Kjartan Edvardsen er aktive utøvere i forskjellige besetninger i Trondheims musikkmiljø. Gjennom sitt arbeid i Seniorkultur i Trondheim kommune har de dannet duoen Kruttrøyk & Kamfer. De serverer fengende køntrimusikk fra over dammen, ispedd et par norske innslag som de fleste vil dra kjensel på. Det hele leveres med glød, energi og topp publikumskontakt, så her er det bare å glede seg!


Bit-for-Bit-KVADRAT.jpg#asset:3426

Bit for Bit – bilde for bilde
Martin Lingås er vert for en uhøytidelig quiz basert på Roald Øiens konsept fra TV. Bildene kommer opp bit for bit, og man kan gradvis se og gjette hva de forestiller. Bildene er hentet fra byen, yrker, gjenstander med mer. Kanskje dukker det opp gamle minner, kanskje dukker det opp ny informasjon.


DJ-Torstein-KVADRAT.jpg#asset:3427

DJ Torstein – Fra Billie Holiday til Janis Joplin
Disc Jockey Torstein Holen spiller knitrende vinylplater fra tidlig jazz og folk til 60-tallets beste soul og rock.


Ove-Bjørken-KVADRAT.jpg#asset:3428

På mange strenger
Ove Bjørken trakterer flere forskjellige strengeinstrumenter og gir publikum musikalske smakebiter med disse: Fiolin, klassisk gitar og det svenske nasjonalinstrumentet nøkkelharpe. Han vil også spille på det nyutviklede sør-amerikanske instrumentet Vihuela Andina, som betyr "gitaren fra Andesfjellene" og er inspirert og utviklet fra de gamle og tradisjonelle instrumentene charango og ronroco.


Knut-Sletnes-KVADRAT.jpg#asset:3429

Knut Sletnes
Knut Sletnes fra Seniorkultur spiller pop- og rockelåter fra 50-, 60- og 70-tallet.


Anne-og-Jovan-KVADRAT.jpg#asset:3430

Anne Fossen og Jovan Pavlovic
Anne Fossen og Jovan Pavlovic tar oss med på en spennende reise til Balkan, samt en sving innom melodier fra våre naboland. Her blir det møte med fengende musikk brukt både til hverdag og fest.


Voi Voi Festivalens samarbeidspartnere:
Trondheim Kommune
Trøndelag Fylkeskommune
Radisson Blu Royal Garden Hotel
Norske Kvinners Sanitetsforening