Trondheim Symfoniorkester

Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris

Hvert annet år bringer Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris det ypperste fra verdens klassiske musikkliv til Norge og Trondheim. TSO er arrangør og vertskap.

TSO har siden Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris ble etablert i 1953 løftet fram mange prisvinnere, hvor av flere har gått videre til store og internasjonale karrierer innen klassisk musikk. Etter at konkurransen i 2012 gikk fra å være nasjonal til internasjonal, har den opplevd en stadig økende interesse og oppslutning fra hele verden.

Konkurransen arrangeres av Trondheim Symfoniorkester & Opera hvert annet år, hvor disiplinene veksler mellom fiolin og direksjon. 15.-18. november 2021 avholdes konkurransen for 21. gang, og fiolinister under 31 år fra hele verden er invitert til å delta.

Konkurransedeltakerne gis muligheten til å vise sitt talent, til publikum og til den eminente juryen, samtidig som norske kandidater får sjansen til å måle seg opp mot det internasjonale miljøet. De tre kandidatene som når siste runde får spille med Trondheim Symfoniorkester & Opera under finalekonserten i Olavshallen, som også strømmes direkte til et internasjonalt publikum .

Konkurransen står under Prinsesse Astrid, Fru Ferners kongelige beskyttelse, og er støttet av Kulturdepartementet.

Mer informasjon om konkurransen her.