Klassisk julekonsert

Kjøp billetter

Marja Fjellheim Mortensson sang
Gunnhild Sundli sang
Frode Fjellheim sang og piano
Nidarosdomens jentekor
Torodd Wigum dirigent
Anita Brevik kordirigent

Deilig er jorden

Med TSOs julekonserter får publikum en kombinasjon av tradisjonsbaserte julefavoritter og klassiske juletoner. Flotte solister, det store orkesteret og Nidarosdomens jentekor på en juledekorert scene gjør sitt til at den gode julestemningen innfinner seg.
‘'TSOs julekonserter byr på tradisjon og glad forventning i den søte førjulstid og setter deg i skikkelig julestemning. Velkommen til å lytte, nyte, le og synge med, sier Therese Stavø-Gunhildsøien i TSO. Det blir ikke jul for meg uten denne konserten’’

Foruten tradisjonelle julesanger blir det samisk julemusikk fremført av Marja Helena Fjellheim Mortensson. Hun er sørsamisk musiker fra Engerdal i Østerdalen, og bruker sørsamisk joik i sin musikk. Hun har fått både Hedmark fylkes og Engerdal kommunes kulturpris. I fjor utga hun debutalbumet Aarehgïjre, Tidlig vår.
Gunnhild Sundli er for mange kjent fra NRKs lørdagsunderholdning Stjernekamp og som vokalist i bandet Gåte .Hun begynte å kvede som niåring, og har siden vært innom både klassisk og jazzsang. Hun har medvirket i flere roller på Trøndelag Teater.
Med seg har de to solistene Frode Fjellheim, som også vil fremføre hit’en Vuelie, som han komponerte til den populære Disneyfilmen  Frost. Han har skrevet bestillingsverk til blant andre Festspillene i Nord-Norge og flere ulike ensembler og kor. Allerede på 1990-tallet startet han Jazz Joik Ensemble, som senere skiftet navn til Transjoik.  
Nidarosdomens jentekor har lang tradisjon med å synge på TSOs julekonserter. Koret er et av de fremste jentekorene i Norge, og har vært med på mange store nasjonale begivenheter, blant annet det japanske keiserparets besøk i Trondheim i 2005, kroningsjubileet i 2006 og grunnlovsjubileet i 2014.

Bill.priser voksne og honnør 430 kr, barn (u.19 år) 155 kr, familie (4 pers.) 585 kr, ekstra barn 70 kr. (Alle priser + avgift)
Familiebilletten fås kjøpt i Olavshallens billettluke og på Trondheim Torg.