Opera: Faust

Kjøp billetter

Charles Gonoud Faust, opera i fem akter
Libretto Jules Barbier og Michel Carré etter Goethes Faust
Solister og dirigent kunngjøres senere
Aiks Karapetjans regi
Kristaps Skulte scenografi
Kristīne Pasternaka kostyme
AJ Weissbard lysdesign
Artis Dzērve video
Linda MĪļā koreografi
Trondheim Vokalensemble
TSO Operakor

Med Mefistos arie Dansen rundt Gullkalven, fører teksten og musikken oss rett inn i tidens jag etter materielle goder og ønske om udødelighet. Operaen, med all den flotte og kjente musikken, spiller på hele repertoaret av tilbud og fristelser Mefisto byr for å overtale Faust til å selge sin sjel til djevelen. Faust begjærer ikke først og fremst gull og berømmelse, men ungdommens kraft. Han overlater sin sjel til djevelen med løfte om evig ungdom. Så får Faust se den unge, vakre Margarete … 

Charles Gonoud og hans librettister har tilrettelagt Goethes verk for operascenen, og har i fortettet form ivaretatt alle elementer som en opera bør inneholde; kampen om det gode og det onde, kjærlighet og intrigespill og et drama på liv og død. Regissøren Aiks Karapetjans, som har sin utdannelse som filmregissør fra Paris, har vunnet flere priser, og er berømmet for sin sans for skjønnhet og for horror. I operaen Faust får vi begge deler. Trondheim Vokalensemble og TSO operakor medvirker. 

TSOs forestilling er opprinnelig produsert av Latvias nasjonale opera i Riga

Bill.priser - rad 10-15, plass 10-30 voksne 625 kr, honnør 560 kr - Parkett voksne 575 kr, honnør 510 kr,
student og barn (u.19 år) 430 kr - Balkong voksne 480 kr, honnør 350, student og barn (u.19 år) 430 kr (Alle priser + avgift)