Opera: Faust

Kjøp billetter

Charles Gounod Faust, opera i fem akter
Libretto Jules Barbier og Michel Carré etter Goethes Faust
Forestilling er opprinnelig produsert av Latvias nasjonale opera Varighet 3 1/2 time

Charles Gounods (1818-1893) opera er basert på Goethes berømte drama Faust. Den hadde premiere ved Théâtre Lyrique i Paris i mars 1859. Nøkkelen til operaen ligger i Mefistos arie Dansen rundt Gullkalven. Teksten og musikken fører oss rett inn i tidens jag etter å ta for oss av materielle goder, og strekke oss etter udødelighet. Mephistopheles (djevelen) spiller på hele repertoar av tilbud og fristelser for å overtale Faust.
Operaens anslag er slik: Den gamle doktor Faust sitter i sitt arbeidsværelse, parat til å tømme giftbegeret. Han forbanner sitt liv og alt menneskelig, og påkaller djevelen. Øyeblikkelig er djevelens håndlanger Mephistopheles der og spør hva han ønsker. Faust begjærer ikke gull og berømmelse, men en ny ungdom. Mefisto frister ham til å underskrive en avtale om at Faust overlater sin sjel til ham, mot løfte om evig ungdom. Så får Faust se den unge, vakre Marguerite. Operaen kan begynne

Charles Gounod og hans librettister har tilrettelagt Goethes verk for operascenen, og har i fortettet form ivaretatt alle elementer som en opera bør inneholde; kampen om det gode og det onde, kjærlighet og intrigespill og et drama på liv og død akkompagnert av vakker musikk både i solistpartier og i store korscener. Regissøren Aiks Karapetjans er blitt berømmet for sin sans for både skjønnhet og grøss. I Faust får vi begge deler. 

Faust, den yngre Bror Magnus Tødenes (23., 25. og 27. mars), tenor
Raimonds Bramanis (29. mars), tenor
Marguerite Hege Gustava Tjønn, sopran
Mephistopheles Runi Brattaberg, bass
Valentin, Marguerites bror Yngve Søberg, baryton
Siebel, en student Ingeborg Gillebo, sopran
Marthe, Marguerites venninne Siv Oda Hagerupsen, alt
Wagner, Valentins venn Jørgen Backer, baryton
Faust, den eldre Olegs Orlovs, tenor
Trondheim Vokalensemble
Trondheim Symfoniorkester
TSO-koret
Dirigent Anja Bihlmaier
Regi Aiks Karapetjans
Scenografi Kristaps Skulte
Kostyme Kristīne Pasternaka
Lysdesign AJ Weissbard
Koreografi Linda MĪļā
Video Artis Dzērve
Konsertmester Alexander Kagan
Kormester Ursa Lah

Priser
Rad 10-15, plass 10-30 voksne 625 kr, honnør 560 kr Parkett voksne 575 kr, honnør 510 kr, student og barn (u.19 år) 430 kr - Balkong voksne 480 kr, honnør 350, student og barn (u.19 år) 430 kr (Alle priser + avgift)

COOP-medlemmer tilbys rabatterte billetter. Rabatten er gyldig kun ved uttak av billetter i Olavshallens billettluke eller Trondheim Torg.