Barokkfest

Kjøp billetter

Dixit Dominus

Händel Dixit Dominus
Salve Regina
Paul Agnew dirigent
Sophie Karthäuser sopran
Barokkensemblet TSO Tidlig
Trondheim Vokalensemble
Vox Nidrosiensis

Händeloratorium i Frimurerlogen med operastjernen Sophie Karthäuser

Trondheim Vokalensemble, Vox Nidrosiensis, Sophie Karthäuser og og musikere i barokkensemblet TSO tidlig under dirigenten Paul Agnew fremfører Georg Friedrich Händels oratorium Dixit Dominus samt soloverket Salve Regina

Sophie Karthäuser er et av de virkelig store navnene innen barokkopera i dag sammen den britiske dirigenten Paul Agnew.
 Her får vi høre henne i et av Händels tidlige verk. Dixit Dominus, Herren sa...er en tonsetting av Bibelens Salme 110. Händel skrev dette verket da han i unge år oppholdt seg i Roma i 1707. Her møter vi en komponist full ungdommens iver og glød, og vi hører tydelig den energiske driven i den italienske barokkmusikken i dette verket. 

Kveldens dirigent er Paul Agnew, en ettertraktet leder for barokkorkestre  over hele Europa. Han er tilknyttet det verdenskjente franske barokkorkesteret Les Art Florissants. Han gjorde stor suksess med TSO Tidlig under Barokkfest januar 2018, og vi ser frem imot å få ham tilbake som  musikalsk leder.  

Festivalen Barokkfest har blitt gjennomført årlig siden 2013, og har raskt utviklet seg til å bli en av Skandinavias mest profilerte tidligmusikksamlinger. Festivalen ønsker å gi førsteklasses musikkopplevelser i historiske omgivelser. Programmet byr på verdensledende artister, sammen med noen av Skandinavias dyktigste tidligmusikere.

Konsertsted er Frimurerlogen. Billettsalg via barokkfest.no