Carmina Burana

Kjøp billetter

Maurice Ravel Le Tombeau de Couperin (Couperins grav)
Carl Orff Carmina Burana
Kantate for solister, kor og orkester
Gregor Bühl dirigent
Beate Mordal sopran
Mathias Hedegaard tenor
Yngve Søberg baryton
Kor fra videregående skoler i Trøndelag
Trondheim Vokalensemble
TSO-koretFå med deg årets mektigste korkonsert i Olavshallen

Carmina Burana består av gamle tekster fra middelalderen, satt i musikk i 1934 av den tyske komponisten Carl Orff. Med sin rytmiske og svært direkte musikk skapte han et av de mest populære musikkverkene fra det 20. århundre. Åpningskoret O Fortuna har en sjokkvirkning, kjent fra utallige film og reklamer.

Carl Orffs kantate Carmina Burana ligner ikke på noe annet i den klassiske musikken, og har hatt stor innflytelse på populærmusikken. For Orff gikk radikalt til verks med kraftfulle melodier og medrivende rytmer. 

Carmina Burana betyr «Sanger fra Beuren», som er et benediktinerkloster i Bayern. Der ble det i 1803 funnet noen håndskrifter med profane dikt og sanger fra 1200-tallet som munkene hadde samlet. Her er både høy poesi og grove viser. Det var i 1936 at Carl Orff fra denne samlingen valgte ut sanger til en scenisk kantate som han sammenstilte i tre deler: De som priser våren med sine danseviser og leker, de som utfordrer skjebnen, klager over livet, parodierer kirken og besynger vinen og beruselsen og de som hyller kjærligheten. Først og sist i verket anroper komponisten Fru Fortuna, Skjebnens gudinne, som mennesket er så hjelpeløst avhengig av der vi valser av gårde fra side til side på livets vei mellom vuggen og graven. 

Medvirkende i koret er elever fra musikklinjene ved Inderøy, Ole Vig, Heimdal, Trondheim Katedralskole og Orkdal videregående skole.

Minner om at dette er en Mat & Musikk konsert. Den perfekte starten på en aften med mektige musikkopplevelser.
Les mer i sesongprogrammet eller på tso.no