Bilder på en utstilling

Kjøp billetter

Gorecki Tre stykker i gammel stil
Ravel Klaverkonsert i G
Musorgskij Bilder på en utstilling
Michal Nesterowicz dirigent
Ah Ruem Ahn klaver


Gorecki knuser samtidsmusikkens to kardinalregler, at symfonien var død og melodien forbudt, ved å bevise at det fremdeles var liv i gamle former og at ny, seriøs musikk kunne appellere til et moderne klubbpublikum. Han anvender også tradisjonelle komposisjonsteknikker for å uttrykke følelser og dramatikk; kvaliteter som savnes i den moderne kunstmusikken. 

Klaverkonserten i G er Ravels «baskiske rapsodi» med sitt fascinerende klangbilde av sydlandsk lys og skygge, eksotiske klangeffekter som lener seg på jazzen og spansk folklore. Solist er den unge sør-koreanske pianisten Ah Ruem Ahn, vinner av Edvard Grieg Piano Competition i 2016. 

Ravels overdådige orkestrering av Modest Musorgskijs Bilder på en utstilling viser ham også som en strålende instrumentasjonskunstner. Som orkestermusikk er det ikke mange verker som overgår Utstillingsbilder i prakt. Det er også et av musikkhistoriens tydeligste eksempler på beskrivende musikk. Her formidler Musorgskij sine inntrykk av vennen Victor Hartmanns akvareller og tegninger. Verket er formet som en spasertur gjennom hans kunstutstilling.