Berg & Bruckner

Kjøp billetter

Dirigent Han-Na Chang
Solist Arabella Steinbacher, fiolin
Alban Berg Fiolinkonsert, Til minne om en engel
Bruckner Symfoni nr. 4, den romantiske
Gullrekka
Sølvsuper 1

Berg & Bruckner
“Balanced lyricism and fire. Among her assets are a finely polished technique and a beautifully varied palette of timbres“ (New York Times). Arabella Steinbacher er tidligere elev av Anne-Sophie Mutter, og stadig på farten med sin Stradivari ‘’Booth’’ fra 1716. Hennes tolkning av Alban Bergs vakre fiolinkonsert Til minne om en engel, har blitt rost i internasjonal presse.  

Konserten skrev Alban Berg til minne om Alma Mahlers datter Manon Gropius, som døde i april 1935, bare 18 år gammel. Den kom også til å bli et rekviem over komponisten selv, som døde julen samme år. Bergs tid og sted, Wien tidlig på 1900-tallet, er et krysningspunkt for en mengde historiske linjer, som også blir et flettverk av tråder fra kunst, litteratur, psykoanalyse og musikk, en vev av kulturer, som preger oss også i dag. Han kom fra en wienermusikkultur preget av symfonikere som Anton Bruckner noen tiår tidligere.

Anton Bruckners fjerde symfoni, den romantiske, er en god introduksjon til hans store symfonier. Musikken til Star Wars hadde nok ikke vært den samme uten Bruckner. Allerede hornsignalet i åpningen av symfonien lokker deg inn i sin egen verden, enkel og gåtefull på samme tid. Ikke før er du innenfor, så reiser klangen seg som en brottsjø og skyller over deg. Det er bare å kutte fortøyningene og flyte med.