Andsnes spiller Mozart

Kjøp billetter

Med forbehold om endringer! Konserttid og program kan bli endret!

Solist og spillende leder Leif Ove Andsnes
Program
W.A. Mozart Klaverkonsert nr. 23 og 24

New York Times har kalt Leif Ove Andsnes ‘’en pianist med eleganse, kraft og innsikt’’ og Wall Street Journal ‘’en av de mest begavede musikerne i sin generasjon’’.
For sine fortolkninger og fremragende teknikk har Andsnes vunnet høy internasjonal anerkjennelse. Han gir konserter i verdens fremste konsertsaler og med de fremste orkestre, samtidig som han bygger opp en omfattende diskografi. 

Klaverkonsert nr. 23 fra 1786 er den mest spilte av Mozarts konserter ved siden av nr. 20. Den er tilsynelatende fylt av sorgløshet og livsglede, men den har en eiendommelig vemodig undertone. Mozart kommer lytterne i møte med innsmigrende toner, preget av ømhet og inderlighet. Affekt og stor dramatikk møter vi ikke i dette verket. Rent teknisk er konserten ganske blyg og er blant Mozarts mindre virtuose pianokonserter. Men den er altså blant hans mest sjarmerende og elskede.

Midt på 1780-tallet nøt Mozart publikums oppmerksomhet både som pianist og komponist. Samtidig som han arbeidet febrilt på Figaros bryllup, skrev han også den dramatiske klaverkonserten nr. 24 i c-moll. Med sin smertefylte patos, tegner den seg skarpt mot den ellers så lyse grunnkarakteren i hans øvrige pianokonserter. I denne klaverkonserten benytter Mozart den største orkesterbesetningen noensinne. Beethoven satte denne konserten meget høyt. 

Utfyllende programomtaler vil bli lagt ut her