Trondheim Symfoniorkester

TSO spiller David Bowie i Borggården

Avslutningskonserten under Olavsfestdagene 3. august neste år står i David Bowies tegn. Da spiller TSO med kor, band og vokalister låter fra hans legendariske år i Berlin

I Berlin ristet David Bowie av seg sine demoner, skapte en albumrekke som få i rocken kan matche, og gjenvant sin verdighet. Under Olavsfest 2020 får du høre Trondheim Symfoniorkester & Opera spille musikk fra albumene ''Low'', ''Heroes'', «Lodger» og andre Berlin-relaterte låter som inspirerte ham i denne perioden. "My complete being is within those three albums. They are my DNA" (David Bowie)
- For meg er Bowie en av de mest sentrale artistene fra de siste 50 år, og for meg er årene i Berlin hans aller mest interessante, sier dirigenten Hans Ek, som har arrangert Berlin-materiale for orkester, band og artister. Han kommer selv til Olavsfest for å dirigere TSO, kor og vokalistene Jenny Abrahamson, Moto Boy og Jonathan Johansson. Konserten ble først fremført med Göteborgs Symfoniker i 2016. Hans Ek gjorde sin første konsert med dette Bowie-materialet i Göteborg i 2016. Siden den gang har han gjentatt prosjektet med stor suksess med lokale symfoniorkestre og kor, men med samme band og vokalister i flere andre byer.

Historien om David Bowies opphold i Berlin mellom 1976 og 1979 er blitt blant rockens mest legendariske.Det er historien om en av rockens sterkeste albumtrilogier ''Low'', ''Heroes'' og ''Lodger''. Men minst like viktig: Det er historien om da David Bowie frigjorde seg selv fra popstjerne-lenker, rollefigurer og selvforakt. Om en mann i akutt fare for å bli nok en rockestjerne fanget av sin egen berømmelse og sin egen iscenesettelse. I fare for å bli nok en av rockens mange tragedier om eventyrlig vekst og dypt fall. 

Konserten har ikke form som en Bowie greatest hits, men er en utforsking av den aller mest kreative perioden i Bowies karriere.
I konserten gjøres det derfor også plass til musikk som, i tillegg til tyske ekspresjonister innen billedkunst og film, påvirket Bowie sterkt i denne perioden: Kraftwerk, Kurt Weill, Lou Reed, Iggy Pop og Brian Eno. Du får også høre utdrag fra Philip Glass’ ''Symfoni nr. 4, Heroes'', som er direkte inspirert av Bowies album med samme navn. 

Dirigenten og arrangøren Hans Ek var sist med TSO under Jazzfest 2019 med Ane Brun.

''Bowie in Berlin''

Olavsfest, Borggården
Mandag 3. august, kl. 21.00
Billetter: 450,-
Kjøpslink: https://www.ticketmaster.no/event/tso-bowie-in-berlin-billetter/623685

Hele konserten kan du se her: https://vimeo.com/195478045