Trondheim Symfoniorkester

Trøndersk-indisk samspill får toppkarakter

I juni 2016 og igjen i september 2017 var Olavshallen arena for et plateopptak av et ganske så sjeldent og eksotisk merke; et møte mellom den trønderske tubaisten Øystein Baadsvik, den indiske fiolinisten Subramaniam og Trondheim Symfoniorkester. Platen får glimrende omtale.

Journey heter CD’en som nå foreligger på markedet på plateselskapet BIS. Den inneholder Konsert for indisk fiolin og tuba og orkesterstykket A Tribute to Bach. De to solistene møtte hverandre da Baadsvik spilte på Subramaniams Global Music Festival i 2014.

Selv om norske media har ignorert denne CD-en kan vi være stolte av en fersk og fantastisk kritikk fra Musicweb International:
’The Concerto and A Tribute to Bach on this disc both involve the excellent Trondheim Symphony Orchestra, conducted by the endlessly versatile Jaakko Kuusisto’’
Les mer her: http://www.musicweb-international.com/classrev/2018/Oct/Subramanian_journey_BIS2273.htm

Subramaniam er en levende fiolinlegende som stadig samarbeider med verdens ypperste musikere i flere sjangre. Han er en pioner når det gjelder å finne en musikalsk fellesnevner mellom klassisk musikk, jazz, rock og indisk tradisjonsmusikk.
Øystein Baadsvik har skaffet seg et verdensnavn som tubasolist på heltid. Han valgte tidlig å utforske tubaens muligheter og nye teknikker for tubaspill. Baadsvik er i dag etterspurt som solist over hele verden.