Trondheim Symfoniorkester

Tidligmusikk i Kunsthall Trondheim

TSO Tidlig og fiolinsolist Sigurd Imsen holder konsert med nyoppdagede verker fra barokken i Kunsthall Trondheim onsdag 3. oktober kl. 19.30

Et historisk Trondheim og Trøndelag har gjennom historien hatt en rik musikk- og konsert tradisjon. I flere hundre år har landsdelen fostret musikere og komponister; det har vært gitt konserter, det er skapt musikk.

I musikksamlingen til Johann Daniel Berlin, som danskekongen innsatte som Trondhjems stadsmusikant i 1737 for å organisere musikklivet i Trondheim, befinner det seg, blant mye, ni anonyme fiolinkonserter av tyske og italienske komponister. TSO fiolinist og spesialist på barokkfiolin, Sigurd Imsen, som har vært ‘’musikkarkeolog’’ og arbeider med å identifisert flere av disse verkene, sier at dette er flotte konserter av meget høy kvalitet. Musikkens kvalitet og vanskelighetsgrad sier noe om nivået på det profesjonelle musikklivet i Trondheim på 1700-tallet. Så få med deg musikk fra 1700-tallet som ingen har hørt før nå! Manuskriptene befinner seg i musikksamlingen i Gunnerusbiblioteket, NTNU.

TSO Tidlig I Trondheim Symfoniorkester finner vi også musikere som er dedikert til den tidlige musikken. Fra tid til annen bytter de ut instrumentene sine med mer historiske varianter. Med tarmstrenger, barokkbuer og naturhorn prøver de å nærme seg kjente og ukjente perler fra 1600- og 1700-tallets store musikkskatt på tidsriktige instrumenter. 

Les mer her: https://kunsthalltrondheim.no/arrangementer/2066/

Se også denne flotte videoen med tidligmusikk ledsaget av historiske bilder fra Trondheim: https://youtu.be/Ut33FEw5n4g