Trondheim Symfoniorkester

Sjefdirigent Han-Na Chang forlenger med TSO

«Jeg er glad for å kunne si at Trondheim fortsatt blir mitt musikalske hjem», sier TSOs sjefdirigent og kunstneriske leder som forlenger avtalen med orkesteret med tre nye år, frem til og med sesongen 2022/2023.

Hun kan velge og vrake mellom internasjonale engasjementer, men velger å forbli i Trondheim i tre nye år: - Orkesteret holder en meget høy internasjonal standard. Jeg er inspirert av de dedikerte musikerne i TSO. Nå gleder jeg meg til fortsatt å videreutvikle meg selv, musikerne og hele orkesteret gjennom de neste tre årene. Vi vil skape inspirerende opplevelser for vårt hjemmepublikum''.
Direktør Roar Leinan sier:  - Orkesteret har fra første stund likt å spille under hennes dynamiske ledelse. Nå ser vi med glede og forventning fram mot videre samarbeid, og at hun fortsetter det strategiske arbeidet vi har påbegynt sammen.''

Da TSO møtte Han-Na Chang første gang som gjestedirigent i 2013, var atmosfæren preget av forventning og entusiasme. Den koreanske dirigenten var ung og fremadstormende, kjemien med orkesteret var lovende og ikke minst hadde hun den utadvendte og smittende sjarmen og energien som skulle til for å styrke kontakten med publikum. Vi møtte en målrettet og selvsikker leder, klar for å drive et allerede selvbevisst orkester til nye høyder.

Musikerne i TSO sier følgende om Han-Na Chang:
«Hun har i sine musikalske møter med orkesteret vist et oppriktig og ærlig engasjement, og en musikkfaglig ekspertise som musikerne vil la seg inspirere av til ytterligere kvalitets- og kompetanseheving i de neste tre årene. Våre konserter kan løftes til nye høyder, til glede for vårt publikum.» «Han-Na Chang er en samlende kraft som spiller på lag med orkesteret og inviterer oss inn.»
«Hun er smilende, varm, inkluderende og rekker ut hånden for å gjøre orkesteret og solister enda bedre.»
«Vi er veldig fornøyd med tre nye år med Han-Na Chang, som gir oss muligheten til å videreutvikle orkesteret.»