Trondheim Symfoniorkester

Randi Stene, ny operasjef ved Den Norske Opera

Randi Stene tiltrer som operasjef ved Nasjonaloperaen til høsten. Hun har vært tilknyttet TSO i over seks år, det siste året som operasjef. Vi kommer til å savne henne, men gleder oss stort over at hun nå kan tiltre Norges fremste operajobb. Klem og gratulasjoner fra TSO!

Styret i Den Norske Opera & Ballett har enstemmig vedtatt å ansette Randi Stene som ny operasjef fra 1. august 2020. 

– Jeg er glad og stolt over å kunne presentere Randi Stene som vår nye operasjef. Hun har hatt en omfattende internasjonal sangkarriere, og har et stort engasjement for operakunsten og talentutvikling. Med Randi Stene får vi en ambisiøs, klok og samlende leder som vil kunne løfte utviklingen av Nasjonaloperaen videre sammen med våre dyktige medarbeidere, sier administrerende direktør Geir Bergkastet. 
Mezzosopran Randi Stene har opptrådt ved anerkjente operahus og konsertsaler over hele verden. I tillegg har hun vært solist ved Det Kongelige Teater i København fra 1988–2019. Hun er per i dag ansatt ved Norges Musikkhøgskole som professor i sang, og ved Trondheim Symfoniorkester & Opera som operasjef. Fra 1. august 2020 blir hun sjef for Nasjonaloperaen, men vil begynne å planlegge framtidige operasesonger allerede denne våren. For tiden er hun i prøver på Tsjajkovskijs opera Eugen Onegin, der hun synger rollen som Larina i en produksjon som har premiere på Hovedscenen 15. februar.

Les også her: https://www.nrk.no/kultur/randi-stene-blir-ny-operasjef_-_-selve-drommejobben-1.14879266

https://www.aftenposten.no/kultur/i/9vVnrw/randi-stene-blir-ny-operasjef-glad-og-veldig-veldig-stolt