Trondheim Symfoniorkester

Trondheim Vokalsensemble

Trondheim Vokalensemble er et profesjonelt kor som ble etablert i 2015. Ensemblet er tilknyttet Nidarosdomen/Vår Frue menighet (NDVF) og Trondheim Symfoniorkester & Opera.

Trondheim Vokalensemble presenterer korkunst på høyeste profesjonelle nivå,- regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Koret ligger også under institusjonenes hovedmålsetting om å levere musikk av høy kvalitet til et så stort publikum som mulig. TSO er arbeidsgiver og administrerer virksomheten, NDVF administrerer den kunstneriske ledelsen.

I sesongen 2017/2018 opptrer ensemblet i mange sammenhenger. Koret medvirker i større korverk som Mahlers 2. symfoni i august 2017, via reformasjonsjubileet i Nidarosdomen i oktober til operaen La Traviata i Olavshallen i mars 2018. Vokalensemblet samarbeider også med andre profesjonelle krefter i Midt-Norge. Koret reiser i oktober 2017 sammen med Trondheimsolistene til Roma for å fremføre verket I, Pilgrim.

Ensemblet har ni fast ansatte sangere, men ensemblet utvides til både tolv og seksten sangere ved behov. Det rekrutteres blant de beste både lokalt og nasjonalt.

Vi håper Trondheims og regionens innbyggere vil legge merke til at et nytt profesjonelt ensemble i gang, med ambisjon om å gi publikum vokalopplevelser på høyeste internasjonale nivå.

Bilde og navn til våre ansatte sangere finner du HER.

Trondheim Vokalensemble medvirker også i følgende prosjekter høsten 2017:

Händels MESSIAS – Nidarosdomen 07.12 og 08.12 kl. 19.30 begge dager.